Wat is een bedrijfsautomatisering?

Een bedrijfsautomatisering, anders genoemd 'automatisering van bedrijfsprocessen' is een applicatie of software die bepaalde zaken binnen je onderneming kunnen automatiseren. Een boekingssysteem, CRM-systeem en ordersysteem zijn voorbeelden van een bedrijfsautomatisering.

Met een bedrijfsautomatisering, kan werk sneller, goedkoper (en dus efficiënter) uitgevoerd worden. Deze automatisering wordt vrijwel altijd uitgerust met controlesoftware, die constant zoekt naar mogelijke fouten in de procedure en je daar ook op tijd van op de hoogte brengt - wat er voor zorgt dat fouten maken bijna onmogelijk is.

 

De voordelen van een op maat gemaakte automatisering

Elke onderneming kan natuurlijk snel gebruik maken van kant-en-klare software die aangeboden wordt door verschillende (buitenlandse) bedrijven. Echter, om zeker te zijn van een proces en automatisering die 100% inspeelt op de doelen en noden van je onderneming, is een op maat gemaakte automatisering heel wat interessanter dan de kant-en-klare oplossingen.

Zie hier een samenvatting van de meest voorkomende voordelen:

 

- Er wordt steeds meer gemerkt dat bestaande (kant-en-klare) pakketten niet voldoen aan de behoeften van bedrijven, bij een kant-en-klare oplossing hang je vast aan een bepaald pakket, en betalen bedrijven vaak eigenlijk niet voor wat ze nodig hebben.
- Een op maat gemaakt pakket geeft je de vrijheid zelf te kiezen hoe alles werkt en wat er moet gebeuren.
- Een op maat gemaakt systeem is op lange termijn efficiënter.
- Uitbreidingen, aanpassingen en integraties zijn op zowel korte als lange termijn mogelijk met een op maat gemaakt systeem, bij een kant-en-klare oplossing hang je vast aan wat dat pakket te bieden heeft.
- Een nauwe samenwerking met de personen die de automatisering beheren en realiseren, wat zorgt voor snelle, duidelijke en vooral efficiënte communicatie.

Naast deze voordelen, zijn er heel wat andere zaken die opgesomd zouden kunnen worden. Dit zijn echter de meest voorkomende.

 

De nadelen van een op maat gemaakte automatisering

Als we kijken naar de nadelen van een op maat gemaakte automatisering, zijn er niet zo heel veel. Dit hangt voornamelijk af van wat jouw noden, doelen en budget zijn/is.

 

- Een op maat gemaakte automatisering is duurder in creatie maar vaak goedkoper in administratie en onderhoud.
- Een op maat gemaakte automatisering is meestal niet kant-en-klaar en moet dus gecreëerd worden, waardoor deze niet direct in gebruik te nemen is.

 

Wat kost dit allemaal?

De kostprijs is opnieuw afhankelijk van jouw doelen en noden. Wanneer het gaat om een zeer uitgebreide automatisering, zal de kostprijs natuurlijk ook hoger liggen dan die van een simpele automatisering.

Ben je benieuwd naar wat jouw automatisering zal kosten? We voorzien je graag van een antwoord! Neem vrijblijvend contact op met ons of vraag een consultatiegesprek aan, waarin we je kosteloos voorzien van alle nodige antwoorden!
 

Let's grow, together!

Op zoek naar een succesvolle samenwerking?

Een kennismakingsgesprek inplannen
Chat
  • Laptop
  • Bill