Een gratis website, is dat mogelijk?


Om direct met één van de meeste gestelde vragen in huis te vallen; ja, het is mogelijk om gratis of op zijn minst heel goedkoop een website te maken. Wanneer we dergelijke vragen krijgen, verwijzen we meestal naar platformen zoals Wix, Google Mijn Bedrijf,... In sommige gevallen is dit de gepaste oplossing, bijvoorbeeld voor een lokale sportverenging die zijn of haar leden op de hoogte wilt houden van bepaalde evenementen. Voor hun is het niet nodig een groot budget uit te geven aan de creatie van een op maat gemaakte website en zijn platformen zoals Wix een perfecte oplossing. 

 

Nadelen van een gratis website:
- Eigen tijd investeren
- Geen advies van een expert
- Beperkt tot de functies die je gegeven worden door het platform

 

Voordelen:
- Het is gratis
- Zelf controle over de inhoud van je website

 

Hoeveel kost het om een professionele website te laten maken?

De creatie van een op maat gemaakte website is nu eenmaal niet gratis. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in de kostprijs van je website, deze sommen we hier ook op.

Bij Propellor kan je een one-page website (een website met één pagine) al laten maken voor een kostprijs van 1.200 euro, exclusief BTW.

Een volwaardige website met systeem ligt bij Propellor meestal tussen de 2.500 en 5.000 euro.

 

Factoren die de prijs van een website bepalen

De richtprijs die we geven van een one-page website, is een basic website met maar één pagina. De meeste ondernemingen hebben echter grotere noden. Zo willen ze bijvoorbeeld meerdere pagina's, een blog, webshop, enz... Onderstaande factoren spelen ook een rol in de kostprijs van een website:

 

1. Aantal pagina's
Het is vanzelfsprekend logisch dat er meer tijd in een website met 20 pagina's zit tegenover een website met één pagina. Des te groter de website, des te hoger de kostprijs.
2. Talen
Wil je je website beschikbaar maken in verschillende talen? Dat is mogelijk, maar zal ook duurder zijn. 
3. E-commerce 
De creatie van een webshop is heel wat complexer dan die van een website. Er zijn een hele boel extra zaken die bij kijken komen, zoals het koppelen van een payment-provider, voorraadbeheer, btw-groepen, klantensystemen, enz. De kostprijs van een webshop is daarom heel wat hoger dan die van een website.
4. Bijkomende functies
Sommige ondernemingen vragen naar specifieke functies, zo willen ze bijvoorbeeld een integratie met een CRM-systeem, de implementatie van een in-house facturatiesysteem, interactieve kaarten enz... Des te meer functies, des te hoger de kostprijs van een website. 

 

Wat is niet inbegrepen in de vaste kostprijs?

Bovenstaande factoren en gegeven richtprijs is van toepassing op de effectieve bouw van de website of webshop. Er zijn meestal ook bijkomende diensten nodig, zoals:

 

1. Domeinnaam en hosting
Propellor neemt de prijs van een domeinnaam (mits nog niet aanwezig) en hosting mee in zijn offerte. Deze worden meestal op jaarlijkse basis verrekend. Propellor werkt nauw samen met een externe dienstverlene, wanneer de klant echter specifiek wenst zijn/haar diensten bij een eigen dienstverlener te plaatsen, is dat ook mogelijk. De prijs van een hosting is hoger wanneer de website meer 'kracht' nodig heeft.


2. Onderhoud en opvolging
Een website heeft net zoals elk ander systeem onderhoud nodig. De kostprijs van onderhoud word op jaarbasis verrekend en is afhankelijk van de grootte van de website. Propellor biedt deze dienstverlening aan aan zijn klanten, andere dienstverleners soms niet. Dit is echter optioneel en niet verplicht.


3. Extra diensten
Wanneer we denken aan de kostprijs van een website, denken we enkel aan de opbouw. Vaak zijn er ook andere diensten die bij de kostprijs van een website opgeteld worden:
- Customer research
- Keyword research
- Copywriting
- Vertalingen
- Videografie en fotografie
- Market research

 

Waarom een website laten maken door Propellor?

1. Kennis
Een professionele dienstverlener zoals Propellor beschikt over de nodige kennis en expertises om jouw website te bouwen. Ze weten wat ze doen en hebben de knowhow van alle aanhangende aspecten. Deze kennis zie je ook altijd terug in het eindresultaat.


2. Tijd
Dienstverleners zoals Propellor hebben de tijd om jouw website te bouwen. Tijd die jij in andere, belangrijke zaken kan steken.

Laat de creatie van een website over aan experts, terwijl jij je focust op je business.

 
3. Maatwerk
Platformen zoals Wix en JouwWeb zijn vrij beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld niet alles aanpassen. Een expert levert maatwerk, wat enorm veel creatieve vrijheid biedt.
 

Een website die op maat gebouwd is, zal ook veel betere resultaten genereren. Op maat gemaakte websites zijn bedoeld om perfect in te spelen op je bedrijf of merk, zodat je bezoekers direct vinden waar ze naar op zoek zijn.

 

Let's grow, together!

Op zoek naar een succesvolle samenwerking?

Een kennismakingsgesprek inplannen
Chat
  • Laptop
  • Bill